Volgens cijfers van TNO en CBS hebben 3 op de 4 Young Professionals een verhoogde kans op stress en 1 op de 4 heeft een burn-out. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die dit heeft meegemaakt. Keuzestress en levensvragen kunnen verlammend werken. Maar waarom horen we zo weinig over dit soort mentale klachten, en is er tot nu toe geen adequate aanpak voor dit, inmiddels, maatschappelijke probleem?

Dit fenomeen van mentale klachten is natuurlijk voor de betrokken jongere erg vervelend, maar ook voor de directe omgeving. Denk hierbij aan familie en vrienden die hieronder lijden. Of de gevolgen voor werkgevers als jonge werknemers uitvallen, waarbij de kosten voor vervanging en de oplossing gigantisch zijn (120.000,-) Of bij de opleidingsinstituten bij vertraging van de studie en de gevolgen hiervan voor de doorstroming en hiermee de financiële consequenties.

Nu kun je je afvragen of dit niet de verantwoordelijkheid is van de jongere zelf. Enerzijds is dit wel zo, maar als je een probleem hebt en je komt er niet uit, wie helpt je dan?

Zo zijn er een aantal instanties die volgens de reguliere geneeskunde aan symptoom bestrijding doen. Met of veel praten of teveel (onnodige) medicijnen. Een passieve benadering voor een snelle fix. Vaak ook nog voorgeschreven door mensen die veel ouder zijn en niet de aansluiting kunnen maken met deze jongere doelgroep.

Het is hierom dat shitAWAY gestart is om wel die aansluiting te maken, een actieve oplossing aan te bieden, op een zelfde level communiceren. Zo kunnen we een eigen oplossing bieden, of een aanvullend aanbod naast de reguliere geneeskunde.

Vindt jij ook dat Young Professionals het verdienen om gelukkig te zijn? Steun dan shitAWAY op een manier die bij jou past!

  1. doneer een kleine bijdrage via: WHYDONATE.NL
  2. zet je in als vrijwilliger en help ons bijvoorbeeld met de website, Social Media, Design, teksten schrijven..
  3. help actief als coach om Young Professionals uit de shit te helpen (Body, Mind, Soul)
  4. start een shitAWAY-CIRCLE in jouw stad
  5. stel middelen ter beschikking zoals een vergaderruimte, presentatieruimte, advertentie of promotie mogelijkheden, computers, kennis, drukwerk, en meer…

Heb je interesse om ons doel te ondersteunen, mail naar hallo@shitaway.nl of bel naar 06-46320707

Alvast bedankt!